January 17, 2006

I wanna be inside your heaven

Inside Your Heaven
by Carrie Underwood

I've been down,
now I'm blessed
I felt a revelation coming around
I guess it's right, it's so amazing
Every time I see you I'm alive
You're all I've got, you lift me up
The sun and the moonlight
All my dreams are in your eyes and

CHORUS:
I wanna be inside your heaven
Take me to the place you cry from
When the storm blows your way
And I wanna be the earth that holds you
Every bit of air you're breathin' in
A soothing wind
I wanna be inside your heaven

When minutes turn to days and years
If mountains fall
I'll still be here
Holding you until the day I die

I wanna be inside your heaven
Take me to the place you cry from
When the storm blows your way

January 11, 2006

Regret????

Simple topic but very complicated....what can u really say about regret? Or let us just put it in a simpler mirror....what do u regret of? do have anything to regret for? Do you ever wish you can change the past so the present will be a better one? Or you just dont give it a damn ?

It's a little odd for me to say that I will never want to change anything in the past....because for who I am today is the result of all the experience in past for better or worst moment that I had gone through and I believe that all the laughter,the joy,the tears,the pain and the suffering in the past has made me grow, understand and love the life that I was given. No matter in whatever situation, it has made me mature bit by bit and respect my surrounding and always thankful for the blesses I have in my life; my family,my friends,my job (although I complained about it most of the time). The hard time my family and I had gone through has kept my feet on the ground...the joyful time has kept me to keep on loving everyone in my life....and the wonderful surrounding has kept me jumping on the cloud 9 ....

There's nothing I feel regret off except for meeting people who doesn't appreciate the respect that I have given...I would say...it's not regret..But I feel pity for those who really doesn't appreciate the care,respect and trust that I have given...But I always believe that someday...these people will see it and understand that they have actually missed something...In everything I do or said, I have never stop loving and praying for everyone ...those who loves me..those who ever hurt me..those who doesnt know me....those who know me...as we are all living in the same circle of life...and with that, have I ever regret ?? NOPE....every moments...for me is a treasure...

hmmm...u guys might be thinking..what am i talking about....??? :-) hehe.

Think positive dearest friends....

More cuti?????

Monday 9 JAN 2006 - 1st day at work after more than 2 weeks cuti..heheheh..punya seksa sia masuk opis..heheheh...malas oh....Itupun jam 4pm sia keluar sudah sbb pigi airport hantar niece sia dgn bf dia pigi KL before durang balik Melbourne. I'm missing her already....uhuuuuuhuuu

Tuesday 10 JAN 2006 - Selamat Hari Raya AidilAdha...went to Tg Aru Beach with my sister,her hubby and my little niece for satay and fruit juice. Jumpa antanom..mula-mula she doesnt recognize me...hehehe..lepas dari sana, we went to the golden M for McFlurry..happy terus my niece tu...

Wednesday 11JAN 2006 - work..work..work..meeting...aiya....

Today I found out that I ight be suffering from Athritis. :( so for 2 weeks, I have and must stay away from :
1. Coffee ( baru tadi sia TERminum)
2.Sweats / Cakes ( baru juga sia TERmakan tadi)
3.ALCOHOL ( 1 week sudah sia berjaya tahan ohhh i'm proud of myself )

What I want to do :
1.Continue my exercise regime - will start today....
2.Continue with my choir group - good for my relaxation, peacefulness, etc... ( hmmm i will see how it goes..)
3.Continue with charity mission
4.Meet friends....
5.To dance....
6.Celebrate my BIG 3-0 birthday with the sun,sand and water in MABUL. ( I hope jadi lah ni.. )
7.......

January 06, 2006

My 1st Chivas for 2006

hmmm..did I include as to kasi kurang minum IN my year 2006's resolution???? Well if I did..then bad josie..bad....hahaha...But it's good to have chivas with my good friends, a real way to welcome 2006. JJ,Mamai,Gidong,Nops and me wnet to BRH to lepak..very last minute kana plan bai tu....since macam berkurun lama sudah sia ndak minum...the last one was on xmas eve tu..kira lama juga kan..hahaha..lagipun lama ndak karual hangout sama durang...so bila ada chivas depan mata, haus jak sia..ndka pandai berenti minum...Thx JJ. Enjoy juga malam tu walaupun sia langsung ndak nyanyi (suara mahal bah..hahaha).It's beacuse when u have your great company with you, it's always great outing bah kan....

But yang PENTING, sia HAMPIR mabuks..hahahha....In my entire life, I never ever felt like vomiting because of drinking..but malam tu,dei rasa macam mau puke but ndak juga...masa drive balik,balik-balik sia kana hon sebab sia drive di lane yang salah...bingkuk mangkali tu jalanraya kan...or it's just me...ekekekke...

Now,I'm craving for dancing....sia mau menari oh..1..2...ke kiri...2...3..ke kanan..guyu..jangan ndak guyu..ulang lagi...1...2..ke kiri..2...3...ke kanan..guyu lagi guyu....

;)

2 days after we entered New Year 2006!!


What did I do for the rest of my long cuti??? My sister invited me to come along with them (bro-in-law,niece and her bf) for Sandakan road trip...walllaaaa...I immediately say YES! as this will be my first road trip to Sandakan and first visit to Sepilok. I knew I'm gonna be even sick since I'm the type of person 'mabuk' on the road...even to ranau pun I can easily get sick...

At 6am I drove to my sister's apartment and met them before we left for Kundasang. With empty tummy, we left around 7am and arrived in Perkasa Hotel,Kundasang around 8.50am and had our buffet breakfast. I was so sick that I couldnt eat anything....rasa macam mau muntah...We stayed there for an hour or so, and left for Telupid around 10.30. Sampai sana, we had our lunch...my gosh...the winding road really got me...I couldnt take my lunch...I almost fainted..everyone else ok saja...siap makan aiskrim lagi...sia pula pucat macam mayat sudah....the entire journey, I couldnt speak a word because the moment I say something I think I will vomit...Anyway..we arrived in Sepilok at 2.30pm and barulah sia rasa rejuvenated,just thinking that I will meet my LONG LOST COUSINS. The feeding time was around 3pm.

Masa kami sampai di platform where u can see all the orang utans, ada satu pasangan tu sedang berdating....hmmm they look soooo dark..macam kana sun-burnt. hehehe..but they are sooooo adorable....sia berharap lah dapat dukung satu orang utan tapi teda yang sudi..hahhaa..orang utan pun rijik sia pula....heheh. Banyak yang datang pigi makan tu supplementary bananas....ada yang bawa baby dia,ada yang masih remaja,ada yang masih budak hingusan..ada juga yang muka depress sebab perut dia basar...kali dia banyak kana tuba bai tu kan...all in all, it's worth to visit...in fact masa sia tengok tu orang utans kan..I was kinda emotional....they are such a lovely lovely creatures. Terus sia lupa sia mabuk jalan...



Then kami checked in di Sabah Hotel before we headed for our tea=break di one of the mamak shop. Lepas tu kami tour around Sandakan City. We had our dinner di Ocean King Seafood at 8pm..deiiii boroi perut sia terus..makan banyak...orang bilang rezeki jangan ditulak....sampai di hotel, ada kawan bf niece sia tu hantar coconut pudding...nah sambung lagi makan....lepas tu saja,since semua penat..kami tidur awal..sia terus ngorok dengar kuat dan lantang!!! hahahahha....

Sia sama niece sia bangun around 7.30am. Breakfast pun around 8.30am sudah...deiii makan banyak lagi.kalau buffet kan,mana kami makan sikit2 tu..heheheh. Sia kira mau suggest sama durang pigi visit Agnes Keith house and the English Tea Garden tapi bro-in-law sia cakap mau balik terus...deiii..it's oklah....sia nopo terus-terus tutup mata (bukan tidur ah) sebab takut mabuk..and this time,by niece sia yang kena suruh drive. Ok..the first 30minutes,sia start rasa mabuk sudah lagi...but sampai saja di Kinabalu Park,baru ok sikit sia rasa sebab kami rehat sana and lunch sana for 3 hours...sempat trekking di Park tu and gambar tu gunung Kinabalu.

Kami smapai di apartment kakak sia around 6pm. Niece sia and her bf pigi swimming lagi..sia yang masih demam dan tangan bengkak rehat saja di apartment tu. Jam 7.30pm, kami pigi dinner sana Foh Sang : bak kut teh,ikan panggang, yong tau fu dan dumpling...deiiii kanyang lagi....next week ni sia kena start masuk gym baliklah....boroi sudah ni perut ni...

Sampai di kampung jak..sia cuci kain dan terus tidur....

January 01, 2006

Wedding reception Steve & Marilyn 31 December 2005 KDCA

My nephew, Steve and Marilyn (his wife) got married in St.Michael of Archangel Chapel, Perth Australia on 8th October 2005 and had their reception in Mandurah, AUS. Tapi for the reception di sini, family dari both sides buat di KDCA on 31st dec ( yesterday).

You know yang lucu awal2 pagi lagi...all my nieces and sis-in-laws pigi salun...pigi SET rambut for the occasion...hahahah.penuh salun yang sama kunun...sia ndka juin durang sebab nanti imagine lah style smeua sama nanti....hahaha. Sia nopo banyak lagi kerja rumah yang sia kena buat...cuci kain lah,kasi bersih rumah,kasi makan puppy sia and kasi cuci rambut my mom plus kasi sedia dia before pigi di dewan. jam 10.45 baru lah sia pigi salun..doi sia kana marah lagi tu sebab we are suppose to be in dewan by 11.30am..heheh...minta kasi blow lurus saja bah..ndka mau set-set..nanti terlebih glamer nanti susah pula...:D Last2 sia smapai di dewan pun around 12noon sudah...terus sia kasi set tu projector and laptop for the slide show session...then sia kena suruh jadi one of the greeters. Berdiri dalam satu baris and senyum and MESTI "shake hands". Masalah sia is that sia ni kureng sikit shake hand..sia suka gapus orang kama..macam mana lah tu ah..hahahha....terus kakak sia cakap kalau sia mau gapus orang gapus lah...dei terus sia tiba2 malu..jadi ayu dan pendiam sia terus...and sia hanya bertahan jadi pendiam dan pemalu tu for maybe 10minit saja..after that, deiiii josie tatap josie bah....yang sia ndak kanal pun pandai sia bawa sorita...heheheh. Sekali time sia sibuk cerita sama kakak sia, tiba2 ada orang tarik sia...cisss si Peter pula..my classmate dari darjah 1 sampai darjah 6. lama bah kami ndka jumpa...masa concert charity St. Paul hari tu..ada si Marsha tarik dia menari di pentas...so, yesterday tu apalagi,sia cakap balik that masa dia menari sumazau sama Marsha..teruk dia(Peter) menari..hahaha....dia bilang dia mau buktikan dia terror manari..so sia cakap sia mau manari sumazau sama dia nanti...pucat terus dia..hehehe. Oh masa di dewan KDCA tu ( waktu wedding reception nephew sia lah),sia jumpa kawan lama sia Rachel Mansa...last sekali jumpa wa sin 1989 oh...actually dia tengah sambung study dia pHd di UK tapi on holiday skarang.Sedang sibuk cerita sama Rachel..tiba2 ada orang nyanyi lagu macam ala-ala a-go-go twist gitu..nah terus semua nieces and nephews sia tarik pasangan masing2 and tetamu lain manari...sia kana tarik tapi sia bilang sia mau cari mangsa sia sendiri...sia nampak Peter busy cerita sama orang tua..capat2 sia pigi minta excuse dr tu uncle,"uncle pinjam dulu dia skijap ah..siou.."..wah green light oh...even satu meja tu suruh sia tarik si Peter ni...woohooo..mula lah bakat sia terserlah..hahaha...sambil tarik tu,sambil guyu2 sudah sia..hahahdia mati-mati ndka mau tapi sia bilang "inilah peluang kau tunjuk sia kehebatan ko manari"...deiii malu2 kunund ia tu...porrraaah lah...berdiri tegak saja dia..sia nopo nah sudah ber twist a-go-go style,sampai style John Travolta karual...style berenang pun karual...macam-macam lah..,still si peter berdiri tegak..sia dnka puas hati sia cakap,"ok girls..let surround him"..nah semua nieces sia sporting oh..semua terus keliling dia,kasi pagar sia smabil kami manari twist lah...ala-ala staurday night fever pun karual...peter tutup muka saja..hahahha..bila habis tu lagu sia masih manari...deiii si peter terus tarik sia kasi duduk sia..dia bilang,"what happened to the tomboy Josie I knew"..hahahha..silaka dia..macam lah orang ndak pandai jadi ayu kan..wkakakakka. Sia pikri dia takutlah mau duduk cerita sama sia after 'torture" manari tu tadi...tapi instead rancak dia dia pigi meja kami untuk berbual-bual...

Ohhh ada time nephew sia,Steve and wife dia kana suruh manari sumazau di tengah-tengah and kami satu family sumazau keliling durang dalam satu bulatan besra...bila sia nampak teda yang berani jadi tukang tuba..sia sempat keluar dr bulatan dan ambik 2 tin beer. Sambil menari sumazau,sia lah pigi tengah2 kais tuba durang dua tu (pengantin tu)..sikit jak dia minum..so sia bilang,"jaga ko steve..ada 12 auntie and uncle kau ni mau kasi minum kau"..betul2 sia suruh abang2 sia kasi tuba tu pengantin...kakak2 sia semua kuntrul ayu..ceh...yang foul kan...sedang abang2 and niece sia pigi kasi tuba tu pengantin,sia pun kasi tuba si tukang penuba..hahaha..nah ramai juga yang tumpas masa tu oh...mabuk oh..yang siok kan..bila durang mabuk pandai kama senyum sendirian..hahaha...

Anyway,I had a great time walaupun sia dapat rasa badan sia mula panas sudah...sakit2 pun still hyper oh sia..yalah mo kasi ramai-ramai orang bilang gia tu...

well..that's all lah sorita sia yang ndak brapa ni...

muuuuaaaahhhh
Ms.Kupi

HAPPY NEW YEAR!!!!!

How's your new year celebration my dearest friends??? Hope u had a good wonderful party or gathering to welcome the year 2006...I know i had a lovely time with my family...I think after years of not having party for welcoming new year,it was nice to have your family members together ( eventhough not everyone came..yalah sini sana gia open house maas tu kan... ).And my dad made it like grand...he made all the grandchildren 'magagung'. Sumbang atau tidak, balakang kira he said..hehehe...saya memang kana "BAN" dari pigang tu tagung...why??because i will be the one making the odd sound..bagus2 yang lain main..sia yg kasi spoil..even worst pernah tu kayu bikin pukul tagung patah oleh sia....hehehe..tone deaf bah sia ni. Bunyi kuat pun sia ndak sedar..jadi sia pukul lah kuat2 lagi...muahahahhaha...tapi semalam kan...not fair oh..adakah sia juga kana suruh tukang kipas tu bbq...cisss....panat sudah sia petang kasi sedia itu ini PLUS sia demam panas bah......but i shouldn't complain bah kan..It was fun bah kipas tu ayam sama satay..sampai hangus semua..kekekkeke..bila durang tanya siapa kasi hangus cikin wings tu..sia cakap my little nieces yg buat..padahal sia..hahhaha...

masa durang magagung kan..adalah satu orang tua orang kampung sia mabuk-mabuks udah bah masa dia datang di rumah kami...so tau-taulah..suka kacau lagi tu...tariak=tariak lagi..nasib baik ndak kasi kalah suara sia lah...kasian dia,dia mau bawa orang sumazau teda layan dia..so sialah kasi kawan dia sumazau...tapi heran,selama ni sia ndak tau kalau orang mabuk kan,kalau sumazau kan lain sikit style dia..ada style joget,style hip hop...ntahlah...sia layan saja kerenah dia until my bro-in-law ganti sia...after sia mandi,sia kira mau tidur sebab panas betul sudha badan sia...tapi sia kasi juga kuat hati sia sebab mo tunggu jam 12midnite bah...macam mo pengsan sudha sia rasa sebab body temperature sia tinggi betul...

Tepat jam 12..nah sia lah mcm orang gila gapus semua orang wishing everybody happy new year...habis semua sia gapus..sakit2 pun masih lagi ada unsur2 gete sia kan..hehehe...bukan gete bah tu..kasi sayang bah...sudha habis semua sia wish..sia berpikir skijap apalagi sia mau buat....sekali sia nampak paip air...sia kira2 mo pasanga ir and pakai tu hos siram semua orang..tapi nasib baik banyak makanan di meja..sia takut basah tu makanan nanti..so sia ambil tu gayung..kasi penuh air habis sia kasi sprinkle "bless" semua orang...basah jugalah durang...habis sia kana marah tapi sia bilang,"Bah siapa marah..tahun 2006 ni tambah 2000 helai rambut putih...makin kurudut muka..lagipun jarang josie kasi bless kamurang ohh"...terus sekaligus durang cakap sia,"buduh punya anak!!!!"...doi terus sia berpikir..am i really buduh??? mangkalilah tapi sia ndak sedar....heheheh..KOTOH ko josie!!!! Jam 12.30 am saja sia masuk bilik...doi macam mana sia mau tidur kalau yang nyanyi karaoke semua sumbang...magagung lagi.belum campur durang main meriam..deiiiii..biarlah...yang penting semua gumbira...I think jam 4 PAGI, Richie dari negara St.Lucia,Carribean..my best friend masa kursus di Jepun tahun 2004 talipaun sia....how sweet kan...all the way call mo cakap hepi new year..sempat cakap sama wife dia juga....lovely lady...ntah jam brapa si Lugu dari Jepun pun talipaun but i couldnt recognize suara dia mula2..line di kampung ni ndak brapa clear lagi..skijap jak dapat cakap terputus...sorry ah Lugu..happy new year to u too...terus seawal jam 6am kakak sia kol tanya sia kalau sia ok sudah..sia ckp dengan suara sia yg sarut2,sia ckp ndka ok..sempat juga sia minta beli dia pau for my breakfast...hehehe...so party dari semalam continue sampai hari ni..deiiii...makanan dari semalam pun ndka habis kan...so kaki moginum semua tu yang ndak pandai tidur tu..apalagi..sambunggggg...sekarang pun masih ada 4 kutak lagi tu tin hijau kegemaran ramai....

Jam 11am, nieces sia pula suruh sia buat karaoke competition untuk budak2...5 orang saja durang bertanding; Tasha,Corezza,Lisamarie,Sharon and Cheryll. Ada yang buat gaya2 ada juga yang berdiri macam tiang lampu....sia kasi warning durang awal2, siapa2 yang nyanyi dengan style ada hadiah..siapa yg teda style atau tidak menari TERpaksa cuci pinggan...takutlah kunun durang..tapi seklai ramai yang datang tengok durang kan..terus yang sudha praktis menari kan..malu-malu..cissss...tu yang jadi tiang lampu tu...anyway,ndak juga sia buli durang bah..semua kana bagi hadiah berbentuk duit dan hadiah sampingan...

Malam ni sepatutnya sia attend wedding reception kawan sia, Stanley and Rose..tapi sia ndak dapat pigi..sia sakit dan kena suruh jaga my mom...my mom ni lain sikit,kalau sia tidak kasi makan dia,dia tidak mau makan tu...

Hmmm....so..azam baru???? Ntahlah tapi banyak azam sia dari zaman tongkulivot lagi ndak pandai tercapai...so this year will be simpler and maybe about the same as previous years...heheheh...but definately I want to be a better person...

Happy New Year Everyone!!!